Samsung Ve MediaTek İşbirliği Yapıyor!

Samsung akıllı telefonlarında Qualcomm yonga setini kullanıyor ve telefonların sergilemiş olduğu performanslar rakiplerine kafa tutar düzeyde.

VATAN VATAN
Samsung Ve MediaTek İşbirliği Yapıyor!

Özellikle Samsung, tanıtmış olduğu S6 ve S6 Edge akıllı telefonları ile piyasayı alt üst edecek özelliklere sahip.

Samsung, yayımlamış olduğu haberde, akıllı telefonlarında yonga seti olarak MediaTek'e daha fazla ağırlık vereceğini bilgisini paylaştı. Qualcomm firmasını biraz daha geri plana atan Samsung, bundan sonraki akıllı telefonlarında yonga seti olarak MediaTek'i kullanacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca MediaTek bu ortaklığın şerefine yeni çipsetlerin çıkacağı bilgisini de söylemeden geçmedi. Bu çipsetler, 4K çözünürlüğünde video yorumlama yapabiliyorken, rakibi olan Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisine nazaran daha üstün performans sunacağını da ekledi. MediaTek, şimdilik Cortex-A72 yonga setini Samsung'un akıllı telefonlarında kullanıcak ve bu yonga seti Qualcomm'un kullanmış olduğu çipsetlere göre daha fazla performans sunuyor ve maliyet bakımından daha uygun bir fiyata sahip.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/03/05/samsung-ve-mediatek-isbirligi-yapiyor/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER