için kaldı

ABD Hazine Bakanlığı: Yüksek oynaklık sırasında piyasa altyapısı dayanıklıydı

ABD Hazine Bakanlığı, finansal piyasaların temel altyapısının, son dönemde yaşanan yüksek oynaklık ve işlem hacmi sırasında dayanıklılığını kanıtladığını bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD Hazine Bakanlığı: Yüksek oynaklık sırasında piyasa altyapısı dayanıklıydı

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Janet Yellen'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD Merkez Bankası (Fed), New York Fed ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) başkanlarıyla son dönemde piyasalardaki oynaklığı değerlendirmek üzere toplantı düzenlediği kaydedildi.

Toplantıda hisse senedi, emtia ve ilgili piyasalardaki piyasa işlevselliği ile son dönemdeki uygulamaların görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Regülatörler, temel altyapının yüksek volatilite ve ağır işlem hacmi sırasında dayanıklı olduğuna inanıyor ve SEC'in olayları zamanında incelemesinin önemi konusunda hemfikir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, SEC ve CFTC'nin ticaret uygulamalarının yatırımcıların korunması ile adil ve verimli piyasa işleyişiyle tutarlı olup olmadığını gözden geçirdiği ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER