Sahip olduklarınızı düşünmek parayla ilişkinizi düzeltebilir mi?

Finansal hayatınızı düzene sokmaya çalışırken, ayrıntılarda kaybolabilirsiniz. Bütçenizi nasıl yapacağınız, tatiller için ekstra parayı nereden bulacağınız veya borçlarınız konusunda stres yaşayabilirsiniz. Peki hiç sahip olduklarınızı düşündünüz mü?

PARADURUMU PARADURUMU
Sahip olduklarınızı düşünmek parayla ilişkinizi düzeltebilir mi?

Finansal hayatınızı düzene sokmaya çalışırken, ayrıntılarda kaybolabilirsiniz. Bütçenizi nasıl yapacağınız, tatiller için ekstra parayı nereden bulacağınız veya borçlarınız konusunda stres yaşayabilirsiniz. Peki hiç sahip olduklarınızı düşündünüz mü? 

İnsanların emeklilik için birikim yapmakta zorlanmasının birçok nedeni var. Belki de yatırım konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını düşünüyorlar. Belki her ay para biriktirmelerini engelleyen bir harcama sorunları var. 

Ancak çoğu zaman bunun nedeni, gelecekte bir şeye hazırlanmanın amacını görmemeleridir. Bu düşünce tarzıyla mücadele ediyorsanız, olumlu düşünmek sizi doğru zihniyete yönlendirebilir. Halihazırda sahip olduğunuz olumlu şeyleri düşünerek, anında tatmin veya zevk aramaya daha az eğilimli olursunuz. Bunun sadece tasarruf etme mücadelesi verenler için değil, aynı zamanda alışveriş alışkanlığıyla mücadele edenler için de sonuçları var. 

Olumlu düşünmek harcama alışkanlıklarını nasıl değiştirebilir?

Gerçekten kötü bir ruh halinde olduğunuzu düşünelim. Patronunuzun işteki son projenizden heyecan duymadığını öğrendiniz, duygusal hayatınızda birtakım sorunlar var. Böyle zamanlarda, kredi kartınızı alıp, alışveriş terapilerine kendinizi kaptırmak isteyebilirsiniz. Belirtilerinizi hafifletmek yerine, muhtemelen işleri daha da kötüleştiriyorsunuz. Artık aşırı harcama yaptığınız, aşırı yemek yediğiniz ve duygularınızın direksiyona geçmesine izin verdiğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsunuz. Bir daha kendinizi berbat hissettiğinizde ve savurganlık yapmak istediğinizde, bunun yerine sahip olduklarınızı hissetmek için sadece bir dakikanızı ayırın. 

Sahip olduklarınızı düşünmek için bir gün ayarlayın. Her gün aynı saati seçin, çünkü bu, uygulamayı bir alışkanlığa dönüştürmenize yardımcı olacak. Ardından, nelere sahip olduğunuz her şeyin listesini yapın. 

Minik adımlarla ilerleyin. Aklınıza gelenleri yazın ve zamanla daha fazlasını ekleyin. Yeni bir şey düşünemiyorsanız, daha önce listelediğiniz şeylere bakarak derinlemesine düşünün.

Spesifik olun. “Sağlığım için şükrediyorum” demek yerine, “Spor salonuna gitmek ve bir sürü sebze almak için zamanım ve param olduğu için minnettarım” deyin. Minnettarlık duygularınızı ne kadar çok ortaya çıkarabilirseniz, o minnettarlığın içinizde oluştuğunu o kadar çok hissedeceksiniz. 

Bu yeni uygulamaya başladığınızda, bir arkadaşınızdan sizinle yapmasını isteyin. Kendinizi finansal sorunlar hakkında strese girerken veya kendinizi daha zengin arkadaşlarınız ve ailenizle karşılaştırırken bulduğunuzda, durun ve sahip olduğunuz şeyleri hatırlayın. Zamanla, bu dünya görüşünüzün temel bir parçası olacak. 

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER