İklim zirvesine Pakistan da davet edildi

Washington yönetiminin 22-23 Nisan'da çevrim içi düzenlenecek İklim Zirvesi'ne, başta çağırmadığı Pakistan'ı da davet ettiği öğrenildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
İklim zirvesine Pakistan da davet edildi

Pakistan Başbakanı İmran Han’ın İklim Değişikliği Danışmanı Malik Amin Aslam, ABD'nin İklim Özel Temsilcisi John Kerry’den zirveye katılmak için davet mektubu aldığını belirtti.

Aslam, İklim Değişikliği Liderler Zirvesi’nin 22 Nisan’da düzenlenecek oturumuna, Pakistan’ın temsilen katılacağını kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden, 26 Mart’ta, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu 40 dünya liderini 22-23 Nisan'da iklim temalı çevrim içi zirveye davet etmişti.

Biden'ın zirveye Pakistan'ı davet etmemesi, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın tepkisini çekmişti.

Pakistan Başbakanı Han, 3 Nisan’da yaptığı açıklamada, söz konusu zirveye Pakistan’ın davet edilmemesini “şaşkınlıkla” karşıladığını açıklamıştı.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER