Dava sonrası iki senaryo

Kapatma davasının ardından HDP’lilerin nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin senaryolar Ankara kulislerinde tartışılmaya başlandı. İlk senaryo milletvekillerinin istifa edip araseçimi zorlayacağı yönünde... İkincisi ise HDP kapatılırsa, siyasi faaliyetlerin Demokratik Bölgeler Partisi ya da başka bir parti ile sürdürülmesi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dava sonrası iki senaryo

Önceki gün HDP’ye açılan kapatma davasının ardından Ankara kulislerinde senaryolar gündeme geldi. Konuşulan senaryolardan ilki, milletvekillerinin istifa edip araseçimi zorlaması. Ancak dün olağanüstü toplanan HDP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Eş Genel Başkan Mithat Sancar, “Öyle bir gündemimiz yok. Boş mühendislik tartışmalarıdır” diyerek bu senaryoyu yalanladı.

PARTİ FESHEDİLİR Mİ?

Konuşulan bir başka senaryo ise “kapatmadan önce partiyi feshedip siyasete başka bir partide devam edilmesi, bir süre sonra da aynı isimle partinin yeniden açılması” oldu. Bu senaryoyu da eş genel başkan Pervin Buldan, MYK sonrası yaptığı, “HDP var olduğu takdirde halkın yanında olmaya ve demokratik siyaseti yürütmeye devam edecektir” açıklamasıyla boşa çıkardı. HDP’nin hukukçularından, eski YSK temsilcisi Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de, “Bizim gündemimizde böyle bir seçenek yok. Mevzuatta da böyle bir konu yok. Sadece geçmişte parti kapatılmasını zorlaştırmaya yönelik çalışma yapılması tartışılırken bu konular gündeme gelmişti. Siyaset ve fikir mecrasını bulur. Kapatılması yönünde bir karar verilmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER