için kaldı

Kredide faiz indirimi hızlandı

Merkez Bankası’nın son 1.5 ayda faizi 750 baz puan indirmesi ve kamu bankalarının konut kredisi faizini 0.99’a çekmesinin ardından bankaların faiz indirimi hızlandı.

POSTA POSTA
Kredide faiz indirimi hızlandı

ÖZELDE YÜZDE 1.17’YE DÜŞTÜ

İş Bankası dün konut kredisi faizini indirdi. Banka, 120 ay vadeye kadar yüzde 1.17 faiz uygulayacak. Daha önce de TEB konutta faizi yüzde 1.20’ye çekmişti. VakıfBank ise maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizini yüzde 1.45’ten yüzde 1.25’e, diğer müşterileri için yüzde 1.55’ten yüzde 1.35’e düşürdü.

İHTİYAÇ VE KURUMSALDA

Kurumsal kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13 ile yüzde 15.5 aralığına kadar indiren Ziraat Bankası da ihtiyaç kredisi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve maaş dışı müşteriler için de aylık yüzde 1.35’e düşürdü. Banka, 500 bin lira ve üzeri konut kredilerinde faizi aylık yüzde 1.19 olarak belirledi.

Türk Eximbank da ihracatçı KOBİ’lere yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faiz oranını 1 puan indirerek yüzde 10.65’e düşürdü.

POSTA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER