için kaldı

PKK'ya çağrı dünya basınında

PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı uluslararası basın tarafından da dünyaya duyuruldu.

VATAN VATAN
PKK'ya çağrı dünya basınında

Söz konusu gelişmeyi ilk duyuran haber ajansı Reuters oldu. "Abdullah Öcalan, destekçilerini bahar aylarındaki bir silahsızlanma konferansına katılmaya çağırdı" ifadesini kullanan Reuters, bunun Türkiye'nin PKK'yla 30 yıllık mücadelesinde çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Haberde, HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in canlı yayında Öcalan'ın açıklamasını okuduğu ifade edildi.

Reuters, "Öcalan'la 2012 yılı sonundan bu yana sürdürülen görüşmelerin; 1984'ten beri çoğu Kürt, 40 binden fazla kişinin öldüğü çatışmaların sonlandırılmasını amaçladığını" belirtti.

Associated Press ise "Hapisteki Kürt lider PKK'ya silah bırakması için çağrıda bulundu" başlıklı haberinde şu ifadeleri kullandı:

"Kürt yanlısı milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın PKK'yı bahar aylarında bir olağanüstü kongre düzenlemeye davet ederek, örgütün silahlı mücadelesinde tarihi bir karar almaya çağırdığını söyledi."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER