için kaldı

PKK'ya ATAK darbesi

Türkiye'nin ilk yerli taarruz helikopteri ATAK, teröre karşı yoğun mesai yapıyor.

VATAN VATAN
PKK'ya ATAK darbesi

9 adet helikopterden oluşan ATAK filosunun tamamı, Şırnak ve Siirt'te konuşlandırıldı. Son bir aydır süren çatışmaların hemen hepsine katılan ATAK, örgütün yurt içinde 500'den fazla kayıp vermesinde önemli rol üstlendi. Saldırı sonrası kaçışa geçen teröristler sert arazi şartlarında bile ATAK'ın takibinden kurtulamıyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik karada Mehmetçik, havada ise F-16 ve taarruz helikopterleriyle operasyonlar aralıksız sürüyor. Terör örgütü PKK'nın 2 polisi uyurken şehit etmesinin ardından başlayan operasyonlarda, örgüt bin kadar militanını kaybetti. Yurt içinde Mehmetçik'ten darbe yiyen, Kuzey Irak'ta da F-16'ların bombardımanlarıyla cesetleri bile toplayamayacak hale gelen örgüt, bölgede de ATAK helikopterinin menzilinden kaçamadı. (SABAH)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER