PKK ini çıktı!

FETÖ'nün işadamları yapılanması TUSKON'a yönelik operasyonda yakalanan Eriman'ın, Suriye'de Kürt kantonu kurmak isteyen PKK sempatizanıyla yaptığı görüşmeler ortaya çıktı.

VATAN VATAN
PKK ini çıktı!

TUSKON'a ilişkin operasyonda firari İşadamı Mehmet Orhan Eriman geçtiğimiz günlerde yakalandı. Soruşturma kapsamında polis şüpheli işadamlarının telefon görüşmelerini, HTS kayıtlarını mercek altına aldı. Eriman'nın incelenen telefon kayıtlarında, PKK'lı Fahri Doğan Bato isimli bir şahısla konuştuğu tespit edilen görüşmenin içeriğinde “Suriye'nin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu. Arapların var, Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın" şeklinde skandal ifadeler çıktı. PKK'lı Bato konuşmalarında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler savuruyor.

ÖCALAN KİTABI BULUNDU

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün operasyonunda, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllüoğlu gibi 187 isim hakkında yakalama kararı çıkarılırken, firari olan şüpheli Eriman 16 Eylül'de gözaltına alındı. Eriman'ın incelenen telefon görüşmelerinde, skandal tapeler ortaya çıktı. İfadesinde skandal görüşmeleri Fahri Doğan Bato isimli bir kişiyle yaptığını söyledi. Bunun üzerine polis Fahri Doğan Bato isimli şahsın Üsküdar'daki ofisine baskın düzenledi. Aramalarda PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait kitap, 1 dolar ve örgüte ait materyaller ele geçirilerek şüpheli gözaltına alındı.

'Kendimize ülke kuracağız'

İşte şüpheli Eriman'ın skandal telefon görüşmeleri: ? M.O. Eriman: Valla tırmalıyoruz işte ne yapalım ? F.D.Bato: Ne olacak böyle. Bütün Kürtleri katlediyor, diktatör bozuntusu. Suriye'nin dışında rahat bırakmıyorlar. Altında bir ülke kuracağız kendimize hepsi bu . Arapların var Türklerin var bizim niye bir devletimiz olmasın . PYD YPG'ye gideceğim. Orada emlak işi yapacağım. Kim olum ben lojistik destek veriyorum para yardımı yapıyorum herkes oraya gitse olur mu o zaman tüm faşistler askere gitsin o zaman mantık öyle olur mu yani. Mücadelemi burada da devam ettiririm. ? M.O.Eriman: Güzel güzel. Konuşmalarda PKK'lı Bato sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok ağır hakaretler içeren sözler sarfediyor.

Kurban paraları ABD'li kukla siyasetçilere FETÖ'nün yardım derneği Kimse Yok Mu'nun yardımseverlerden bağışlanan kurbanları kesmediği belirlenince operasyon başlatıldı. Yardım paralarının FETÖ'ye akıtıldığı, hatta ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yardım derneği Kimse Yok Mu bünyesinde yurtdışına yapılacağı vaadi ile toplanan bazı yardım paralarının amaç dışı kullanılıp FETÖ'ye aktarıldığı ve bağışlanan kurbanların kesilmediği tespiti üzerine operasyon başlatıldı. MASAK ve Mülkiye Müfettişlerinın tespiti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon için düğmeye basıldı.

VAKIF GASPINA OPERASYON

Aralarında Dernek Başkanı İsmail Cingöz'ün de bulunduğu şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı. Adreslerde gözaltı bir arama kararı uygulandı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 18 ili kapsayan operasyonda Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek çalışanları ve bazı gönüllüler gözaltına listesinde bulunuyor.

Yardımlar yerine ulaşmadı

Yapılan tespitlere göre, dernek Afrika ve Somali ile bazı ülkeler için yaptığını iddia ettiği 9.4 milyon dolar ve 25 milyon TL kalıcı yardımı yerine getirmedi. Ayrıca yurt içinde kesilmesi vaat edilen kurbanlar da kesilmedi. Bu paralar FETÖ'ye aktarıldı. Dernek bu sebeple 2,5 milyon lira zarara uğratıldı. Bağış paralarının bir bölümünün ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

FETO'dan 'imamları'na CEO maaşı İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, örgütün şirket gibi yönetildiğine dair ilginç ayrıntılar ortaya çıkarıldı. GRUPLARA AYRILMIŞLAR Ele geçirilen çizelgede, örgüt üyelerinin faaliyet yerine, görevine, kaçıncı grupta yer aldığına, makam oranı ve sabit ek ders oranına ücret verildiği tespit edildi. "Ege bölge imamı" firari Bekir Baz'ın 1. grupta yer aldığı, 30 saat sabit ek ders ödemesi yapılan bu kişiye 50 bin lira civarında maaş adı altında ödeme yapıldığı belirlendi. Örgütün sözde "il" veya "eyalet imamı" olan kişilerin de 20 bin lira civarında maaş aldıkları, ilçelerde görev yapan "imam"ların da 12 bin lira civarında maaş aldıkları belirtildi.

87 MİT'çiye görevden ihraç Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 personelden 100'ünün soruşturması tamamlandı. Görevlerinden uzaklaştırılan personelden, soruşturması tamamlanan 100 kişiden 87'si, görevinden uzaklaştırıldı. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak. Vurduğu hainle 5 yıl çalışmış 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile arasında geçen konuşmaları anlattı. Aksakallı'nın oğlunun öldürdüğü general Semih Terzi ile 5 yıl birlikte çalıştığını kendisine söylediğini belirten Halisdemir, "Bu hain Ömer'in teslim olacağını düşünmüş ama o birliği teslim etmemiş" dedi.

İkiz acıya minik mutluluk 25 yıl önce Hacı Ahmet Oruç ve Sanem Oruç çiftinin ikizleri olarak dünyaya gelen, 3 yıllık polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda 'kanlı darbe'nin kurbanı oldu. Yaşanan ikiz acı, 'minik bir mucize' ile biraz olsun hafifledi. 6 aylık hamile olan Emine Oruç, dünyaya bir kız çocuğu getirdi. Bebeğe de 'Hifa' adı verildi. Yüzbaşı Hekin'i, o astsubay vurdu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde görevli Yüzbaşı Özkan Hekin'i şehit ettiği belirlenen astsubay Halil Burak Balcı'nın, Adil Öksüz'ün gözaltındayken üç kez telefonla görüştüğü ortaya çıkan Hasan Balcı'nın oğlu olduğu tespit edildi. Darbe girişiminin yaşandığı gece Balcı'nın, görevli olduğu Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan Ankara'yı bombalayan uçakların havalandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne geldiği ve burada darbecilerin safında yer almadığı için Yüzbaşı Özkan Hekin'i şehit ettiği belirlendi. Öksüz'ü salan hakimlere soruşturma FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma FETÖ kapsamına alındı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Sulh Ceza Hakimi Çelik, Öksüz'ü "yurtdışı yasağı" kararı vererek, adli kontrolle serbest bıraktı. 21 dakika Sincan Adliyesi'nde kalan Öksüz, serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER