Prof. Özlü açıkladı! Sokakta maske takmalı mı?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr Tevfik Özlü, corona virüsle ilgili alınan yeni tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, "Burada hep dile getirilen şikayetler, vatandaşlarımızın sokağa çıkmama konusunda gönüllü izolasyona uyum göstermemeleriydi. Gerek 65 yaş üzeri ve gerekse 20 yaş altının sokağa çıkması engellenecek. Bu maske cerrahi maske olmak zorunda değil ama bir şekilde ağzınızı ve burnunuzu kapatan, öksürüp hapşırma noktasında diğer insanlar bulaştırmanızı engelleyen bir maske artık zorunlu olacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Prof. Özlü açıkladı! Sokakta maske takmalı mı?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr Tevfik Özlü, NTV'de corona virüsle ilgili alınan yeni tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, "Aslında kamuoyunun son günlerde dile getirdiği talepleriydi bunlar. Bilim Kurulumuz online olarak toplantı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanımızın katıldığı toplantıydı. Çok hızlı şekilde Cumhurbaşkanımıza aktarıldı. Cumhurbaşkanımız da kararları deklare etti.

Burada hep dile getirilen şikayetler, vatandaşlarımızın sokağa çıkmama konusunda gönüllü izolasyona uyum göstermemeleriydi. Gerek 65 yaş üzeri ve gerekse 20 yaş altının sokağa çıkması engellenecek.

Aynı zamanda maske konusu çok soruluyordu. Geldiğimiz nokta itibariyla sosyal ortamlarda maskenin kullanılması gerektiği konusunda fikrimizi paylaşmıştık. Bu maske cerrahi maske olmak zorunda değil ama bir şekilde ağzınızı ve burnunuzu kapatan, öksürüp hapşırma noktasında diğer insanlar bulaştırmanızı engelleyen bir maske artık zorunlu olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER