Peşmerge komutanı açıkladı: Bu son savaş, direnecek güçleri kalmadı!

Peşmerge Güçleri Zerevani Kuvvetleri Komutanı Aziz Veysi, IŞİD'in çok zayıf düştüğünü ve savaşacak gücü kalmadığını söyledi.

VATAN VATAN
Peşmerge komutanı açıkladı: Bu son savaş, direnecek güçleri kalmadı!

Rûdaw'ın haberine Tuğgeneral Aziz Veysi, “Bölgenin kontrol edilmesiyle Erbil halkı artık bir nefes alabilir. IŞİD artık Erbil için bir tehdit değildir. IŞİD'e karşı büyük bir başarı elde etti” dedi.

Tuğgeneral Aziz Veysi, konuşmasına şöyle devam etti: “Operasyon planı Başkan Barzani tarafından hazırlandı. Şimdi de cephede bulunuyor. Hazır Cephesi'nde operasyonlar Arif Teymur komutanlığında yürütüldü. Zerevani Kuvvetleri, Özel Mayıs Askeri Birliği ve Duhok Komutanlığı da operasyona katıldı.” “Bizim için önemli olan peşmergenin sağlığı” diyen Aziz Veysi, “Bana kalırsa IŞİD bizimle son savaşlarını yapıyor. Çünkü örgüt çok zayıf düştü ve savaşacak gücü kalmadı” ifadesini kullandı.

Peşmerge Güçleri bu sabah saat 04:30 sıralarında Musul'un Hazır Cephesi'nde uluslararası koalisyonun desteğiyle, IŞİD'in işgali altındaki Werdek ve Teleswed köylerine birkaç koldan operasyon başlattı.

Operasyon Başkan Mesud Barzani tarafından bizzat komuta edildi.

Sözkonusu operasyona yaklaşık 5 bin peşmerge katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER