için kaldı

Papua Yeni Gine'de 8 büyüklüğünde deprem!

Papua Yeni Gine'de 8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Güney Pasifik kıyılarında tsunami uyarısı yapıldı.

VATAN VATAN
Papua Yeni Gine'de 8 büyüklüğünde deprem!

Papua Yeni Gine 8 büyüklüğünde depremle sarsıldı.Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmaları Merezi Papua Yeni Gine'nin Başkenti Arawa'nın 47 kilometre (29 mil) batısında meydana geldiğini açıkladı. Merkez üssü 175 bin nüfuslu Bougainville adası olan depremin ardından Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Nauru, Pohnpei, Kosrae, Vanuatu, Chuuk ve Endonezya kıyılarında tsunami uyarısı yaptı.

Pasifik Ateş Çemberi olarak adlandırılan deprem bölgesinde bulunan Papua Yeni Gine'de Aralık 2016'da da 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Ancak denizin açıklarında oluşan depremde ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER