için kaldı

Enka İnşaat ENKAI hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Erdemir ve Yataş'ı en çok önerilenler listesinden çıkarırken, Enka İnşaat'ı en çok önerilenler listesine ekledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Enka İnşaat ENKAI hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Erdemir ve Yataş'ı en çok önerilenler listesinden  çıkarırken, Enka İnşaat'ı en çok önerilenler listesine ekledi.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"İş Yatırım - En Çok Önerilenler Listesinde Değişiklikler

EREGL: Erdemir'i en çok önerilenler listemizden listemize giriş  tarihinden itibaren güçlü getirisinden ötürü çıkartıyoruz. Hisse öneri  listemize eklediğimiz 29 Eylül 2020'den itibaren %134.5 mutlak getiri  sağlarken, benchmark endeksini %84.1 yendi. EREGL için hisse başına  revize 25.0TL hedef fiyatımız %30 getiriye işaret ettiğinden AL  tavsiyemizi koruyoruz. Artan çelik fiyatları nedeniyle Erdemir'in 2Ç21'de de güçlü finansallar açıklamasını bekliyoruz.

YATAS.IS: Yataş'ı en çok önerilenler listemizden kar realizasyonu  yapmak amacıyla çıkartıyoruz. Öneri listemize eklediğimiz 13 Kasım 2020 tarihinden bu yana, YATAS BITS100 endeksinin %30 üzerinde getiri  sağladı. Şirket'in daha çok alt gelir grubuna hitap eden Divanev  konsepti altında beklenen yüksek sayıda mağaza açılışları, ihracat  satışlarındaki toparlama ve destekleyici pazar dinamikleri ile güçlü  bir büyüme görünümüne sahip olduğunu düşünüyoruz ve beğenmeye devam  ediyoruz.

ENKAI.IS: Enka İnşaat'ın 4.5 milyar USD seviyesindeki güçlü nakit  pozisyonu, gelirlerinin tamamına yakını dolar bazlı olmasından dolayı TL'nin değer kaybından olumlu etkileniyor olması, çeşitlendirilmiş  porföyü ve iyileşen yeni proje kazanımı görünümü ile defansif bir isim  olarak öne çıktığını ve çekici bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle hisseyi en çok önerilenler listemize  ekliyoruz. Salgının etkilerinin hafiflemeye başlaması ve ekonomilerin  tekrar açılması ile birlikte Şirket'in proje edinimi görünümünün  iyileştiğini düşünüyoruz.

Ayrıca düşük baz etkisi, hayatın normale  dönmeye başlaması ve Şirket'in 2020'de satın aldığı 23.900 metrekare  alana sahip yeni ofis binasının renöve edilmesinden sonra portföye  katılacak olmasının kira geliri büyümesini destekleyeceğini  düşünüyoruz. Elektrik santrallerinin kapasite destek mekanizmasının  genişletilmesi sonrasında tekrar devreye girmesini orta ve uzun vadede  büyümeye katkı sunacağını düşünüyoruz. Şirket'in artan nakit pozisyonu  nedeni ile önümüzdeki dönemlerde temettü dağıtımının artarak devam  etmesini bekliyoruz. Beklentilerimizde ve kur tahminlerimizde  yaptığımız değişiklikler ile hisse için hedef fiyatımızı hisse başı 7.84 TL'den 11.83 TL'ye yükseltiyoruz.

Yeni hedef fiyatımız %35 ile çekici bir artış potansiyeli sunmakta. Bu nedenle hisse için  tavsiyemizi TUT'tan AL'a revize ediyoruz. Hisse 2021T 2.7x FD/FAVÖK  ile tarihsel ortalamalarına göre %60 iskonto ile işlem görüyor."

Analizin tamamı için:

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20210604110054037_1.pdf

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER