için kaldı

Bakan Kurum: 2023 yılında özlediğimiz Ayder'e kavuşacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'nda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2022 yılı sonunda üst yapıya ilişkin faaliyetlerin biteceğini belirterek, "2023 yılında özlediğimiz Ayder'e kavuşacağız." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kurum: 2023 yılında özlediğimiz Ayder'e kavuşacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve diğer yetkililerle Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na gelerek yürütülen çalışmaları inceledi.

Burada vatandaşlarla görüşen Kurum, Ayder'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin talepleri dinledi. Bakan Kurum'a Ayder'in eski fotoğraflarını gösteren Hüseyin Memişoğlu, kendilerinin burada yaşadığını ve mağdur olmak istemediklerini söyledi. Bunun üzerine Kurum, "Ayder'de Ayderlilerden başka kimse olmayacak. Eski haline dönüştürmek için çalışıyoruz. Çalışmalara horon ile başladık. Açılışını da horon ile yapacağız." dedi.

Bakan Kurum, tulum eşliğinde vatandaşlarla horon oynadı. Bu sırada iki kişi, atma türkü eşliğinde Kurum'a, "Çamlıhemşin dediğin iki dağın arası, Bakanım seninledir bu milletin duası, Reisin emaneti, çok seviyoruz sizi, paraları bol ver da, mağdur eyleme bizi." dedi. Kurum, daha sonra yapımı tamamlanan evleri birlikte gezdiği vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu, talepler üzerine evlere bazı ilaveler yapılması talimatını verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER