Sınıfta sapık var

Samsun’da bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerini taciz etmek suçundan tutuklandı. Öğretmenin, 2017 yılında da iki öğrencisini istismar etmekten 25 yıl ceza aldığı fakat dosyası Yargıtay’da olduğu için görevine devam ettiği ortaya çıktı. Y.Ö.’nün ayrıca 2010’da bir lise öğrencisini taciz etmekten soruşturma geçirdiği de belirlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sınıfta sapık var

SAMSUN’un İlkadım ilçesindeki bir ilkokulun 3. sınıfındaki dört öğrenci, öğretmenleri Y.Ö.’nün (50) kendilerini taciz ettiğini belirterek aileleriyle birlikte şikâyetçi oldu. 9 yaşındaki öğrenciler ifadelerinde öğretmenlerinin kendilerini nasıl taciz ettiğini anlattı. Bazı arkadaşları da şahit olarak ifade verdi. Öğretmen Y.Ö. önceki gün gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından da mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

SADECE OKULU DEĞİŞMİŞ

Hürriyet’in ulaştığı detaylara göre Y.Ö. 2016 yılında Samsun’un Canik ilçesinde başka bir ilkokulda görevliydi. Anaokulundan beri öğretmenliklerini yaptığı 8 ve 9 yaşlarındaki iki öğrencisi tarafından şikâyet edildi. Öğrenciler Y.Ö.’nün kendilerini bazen sınıfın arka sıralarında bazen de diğer öğrenciler beden eğitimi dersi için dışarıda olduğunda taciz etmişti. Mağdur öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerini kitap okutmak bahanesiyle en arkadaki boş sıraya çağırdığını ve bu sırada diğer öğrencilere de “Siz önünüze dönün, kitabınızı okuyun” dediğini anlattı. Y.Ö., 6 Nisan 2016’da gözaltına alındı. 7 Nisan’da da tutuklandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. Bu süreçte de tahliye oldu. Tahliye olup görevine başladıktan bir süre sonra da Samsun İlkadım’daki başka bir ilkokulda görevlendirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER