O kapak için 20 yıl hapisleri isteniyor

SEÇİMLERİN ertesi günü 'Türkiye İç Savaşı'nın Başlangıcı' başlıklı kapak haberiyle çıkan Nokta dergisinin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

VATAN VATAN
O kapak için 20 yıl hapisleri isteniyor

Derginin kapağında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılmak suretiyle takvim ve saat ibarelerinin yer aldığı, metin olarak da “2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşının Başlangıcı” ibarelerinin bulunduğu kaydedilen iddianamede, savcılıkça resen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Şüphelilerin ifadelerinde, “derginin basımını seçimden önceki cuma günü yaptıklarını, seçimden önce Türkiye'de koalisyonlu bir dönem olacağının herkes tarafından tahmin edildiğini, kendilerinin de bu tahminden yola çıkarak dergiyi hazırladıklarını” kaydederek, kimseyi suç işlemeye tahrik etmeyi amaçlamadıklarını öne sürdükleri belirtildi.

'Seçimi sabote etmek istediler'

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler Güven ve Çapan'ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme” suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ederken şu değerlendirmeye yer verdi: “1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49,4 oranında oy alarak tek başına hükümet kurma hakkını elde ettiği ve seçimin demokratik ortamda gerçekleştiği gerek diğer siyasi parti liderleri ve gerekse farklı ülkelerin yetkililerince dile getirilmiştir. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başarısından dolayı birçok ülke lideri tarafından tebrik edildiği, buna rağmen şüphelilerin yayınlamış olduğu dergide demokratik olarak yapılan seçimi sabote etmek ve halkın bir kesimini mevcut Cumhurbaşkanı ile kurulacak hükümete karşı provoke etmek, ülkemizde iç savaş çıkarmak için silahlı isyana tahrik etmek suretiyle üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşılmıştır.” İddianamede jenerik senaryo şeklindeki yazı ve görselle halkın bu senaryada izlenmesi gereken rolün biçildiği ve olan bir iç savaş halinde halkın bu senaryoda bir nevi provasını yapacak düzeyde hazırlatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER