NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifakın sığınmacı krizinin yönetilmesine nasıl katkıda bulunabileceğini bugünkü savunma bakanları toplantısında ele alacaklarını bildirdi.

VATAN VATAN
NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

Stoltenberg, NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, İttifakın savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesine dönük kararlar alacaklarını söyledi.

NATO'nun doğu kanadındaki varlığının güçlendirilmesine dair bakanların yeni adımlar atılması hususunda görüş birliği sağlamasını beklediğini kaydeden Stoltenberg, "Bu, NATO'nun, herhangi bir müttefike karşı herhangi bir saldırıya cevap vereceğine dair net bir sinyal gönderecektir" dedi.

Stoltenberg, gündemlerinde ayrıca sığınmacı krizinin de olacağını ifade ederek, "NATO'nun Avrupa, Avrupa'ya yakın yerler, Ortadoğu, Suriye ve Türkiye'de gördüğümüz sığınmacı ve mülteci krizi karşısında müttefikleri nasıl destekleyeceğini de tartışacağız. Bunu Türkiye'nin inisiyatifi temelinde yapacağız" ifadesini kullandı.

Meseleyi bugün ve yarın tartışacaklarını kaydeden Stoltenberg, "Ancak bir sonuca varmak için erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü savunma bakanları arasında bunun tartışılması önemli. Hepimiz endişeleri anlıyoruz, Ortadoğu'da yıllardır şahit olduğumuz, aynı zamanda Avrupa için büyük bir zorluk olan sığınmacı ve mülteci kriziyle bağlantılı insani trajedileri ve tüm zorlukları görüyoruz. Elbette müttefikimiz Türkiye ve diğer müttefikler, NATO'nun bu konuda nasıl yardım edebileceğini gündeme getirdiğinde bunu çok ciddi şekilde ele alırız ve nasıl adım atacağımızı tartışırız" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, bu konuda diğer İttifak üyeleriyle değişik formatlarda temaslar ve fikir alışverişi yapıldığını sözlerine ekledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER