Ankara'da ek koronavirüs tedbirleri gündemde mi? Vali Vasip Şahin açıkladı...

Ankara Valisi Vasip Şahin, vaka sayılarının 100 binde 54’e yükseldiği Ankara için “Şu an için ek bir tedbir düşünmüyoruz” dedi ancak bir de uyarı yaptı: “Rehavet görüntüsü artar, vaka sayısı yükselirse avantajımızı kaybederiz. Sağlık açısında tehdit seviyesi artarsa, tekrar yeni tedbirler almak durumunda kalabiliriz.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara'da ek koronavirüs tedbirleri gündemde mi? Vali Vasip Şahin açıkladı...

Kontrollü normalleşme sürecine 100 binde 35’lik vaka sayısıyla orta riskli(sarı) iller kategorisinde başlayan başkent Ankara’nın bir hafta içinde 100 binde 54’e yükselmesi endişe yaratırken, Ankara Valisi Vasip Şahin, bu süreci ilk kez  Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e değerlendirdi. “Mavi bölgeyi hedefliyoruz” diyen Vali Şahin, illerin renklerinin belirlenmesinde vaka sayısının yanı sıra yoğun bakım doluluk oranları, yatak oranları ve aşılama oranlarının da belirleyici olduğunu söyledi. Vali Şahin, “Bugün için ek bir tedbir, kısıtlama düşünmüyoruz. Rehavet görüntüsü artar, vaka sayısı yükselirse bu avantajımızı kaybederiz ve hiç istemediğimiz kısıtlamalara geri dönmek durumunda kalabiliriz” diyerek vatandaşlara tüm tedbirlere uymaları çağrısında bulundu.

İşte Vali Şahin’in mesajları:

HEDEFİMİZ DÜŞÜK RİSK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER