Mülteci kadın kılığında canlı bomba!

IŞİD mensupları Peşmerge Güçleri'ne saldırmak için farklı yöntemler kullanıyor

VATAN VATAN
Mülteci kadın kılığında canlı bomba!

Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Helgurd Komutanlığı'ndan Yarbay Selim Mirawdeli, IŞİD mensuplarının canlı bomba yeleği ve patlayıcılarla mülteciler arasında karışarak peşmergeye saldırmaya çalıştığını belirtti.

Selim Mirawdeli, “Dün Başika Cephesi'nde canlı bomba yeleği ve çok sayda patlayıcıyla mülteci olarak gelen bir IŞİD'liyi yakaladık” dedi.

Mirawdeli, “Her türlü insanlık değerlerinden yoksun IŞİD mensupları kirlik planlarını yerine getirmek için farklı yollara başvuruyorlar. Ancak şimdiye kadar başarılı olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde bir IŞİD'li kadın kılığında peşmerge mevzilerini geçmeye çalışırken yakalandı.

Rûdaw'ın ulaştığı görüntülerde terlik içinde bomba düzeneğinin kumandası olarak kullanılan cep telefonu saklandığı görülüyor.

Kürdistan Bölgesi'nde 1.8 milyon dolayın göçzede bulunuyor.

17 Ekim'den başlayan Musul operasyonuyla evinden olması beklenilen 700 bin dolayında göçzedenin büyük bir bölümünün Kürdistan Bölgesi'ne sığınması bekleniyor.

Geçen Cuma IŞİD tarafından Kerkük'e düzenlenen eşzamanı saldırıya katılanların bazılarının mültecilerle birlikte kentte sızdığı düşünülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER