için kaldı

Hakkarili gaziler ve şehit aileleri 'Bedirhan' bebeği unutmadı

Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Derneği, teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan'ı andı.

GASTE24 GASTE24
Hakkarili gaziler ve şehit aileleri 'Bedirhan' bebeği unutmadı

Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Derneği, Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan'ı andı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, kentte 13-16 Nisan'da 205 şehidin emanetinin yer aldığı serginin açıldığı anımsatıldı.

Sergide, 31 Temmuz 2018'de PKK'lı teröristlerce Kalana Üs Bölgesi yoluna tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan'ın emanetlerinin de bulunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bedirhan bebek ve annesinin emanetlerinin sergilendiği standa gelenlerin duygusal anlar yaşadığını, hatta hüngür hüngür ağlayanları gördük. 4 gün boyunca o standın önünden her geçtiğimizde bunu yapanların insan olmalarının mümkün olamayacağını gördük ve savunmasız bir bebeği ile annesini şehit edenlerin kıyamet gününde nasıl hesap vereceğini düşünmek bile istemiyoruz."

"Bedirhan bebeği ve annesini unutmadık, unutmayacağız"

Olayın faili teröristlerin yakalanmasının dernek tarafından sevinçle karşılandığının kaydedildiği açıklamada, "Bedirhan bebeği ve annesini asla unutmadık ve unutmayacağız da. Ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah. Faillerinin yakalanmasında emeği geçen tüm güvenlik güçlerimize de yürekten teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER