için kaldı

KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

2019-2020 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi sonuçları dün açıklandı. KYK burs sonuçlarının açıklanmasından sonra burs ve kredi hakkı kazanan öğrenciler Taahhütname onayı nasıl yapılır? sorusunu araştırıyor. KYK’den burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilere bursların yatması için öğrencilerin taahhütnameleri verilen süre içinde onaylaması gerekiyor. Peki, KYK e devlet taahhütname onayı nasıl yapılır?

VATAN VATAN
KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs sonuçları açıklandı. Burs ve kredi alma hakkı kazanan öğrenciler şimdi ki işi ise taahhütname onayı yapmak. Taahhütname onayı yapılmazsa öğrenciler kazandıkları burs ve kredi hakkını da kaybedecek. Peki KYK burs ve kredi taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK burs başvuru kabul edilen öğrenciler bu sorusunun cevabını merak ediyor. İşte detaylar… KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR? Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 19 Kasım 2019 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. Öğrencilerin öncelikle, e-Devlet KYK burs/kredi onay hizmetini kullanmak için e-Devlet sistemine giriş yapılmaları gerekiyor. Giriş işleminin gerçekleştirildikten sonra "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğine "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmesi gerekiyor. KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK? İLK ÖDEME 2 AYLIK YAPILACAK KYK bursları ve kredileri kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır. 2019 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?  Yükseköğrenim gören öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından burs/kredi ödeniyor. Öğrencilerin öğrenim kredisi veya bursu, 2020 Ocak itibarıyla lisansta 550, yüksek lisansta 1100, doktorada ise 1650 lira olarak uygulanacak. KYK TAAHHÜTNAME İÇİN SON GÜN 19 KASIM Yurt içinde öğrenim gören öğrenciler için son gün 19 Kasım. Burs/kredi hakkı kazanan öğrenciler en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamalıdır. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA 2019

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER