Test için tek evet

Artık ‘Ateşin var mı, öksürüğün var mı, solunum sıkıntın var mı’ sorularından birine bile verilecek ‘Evet’ yanıtı koronavirüs şüphesi olarak ele alınacak. Tek soruya ‘Evet’ diyene test yapılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Test için tek evet

Sağlık Bakanlığı, ‘Yeni Olası COVID-19 Vaka Sorgulama Kılavuzu’ hazırladı. Kılavuzda, test uygulanacak olası vakalarla ilgili şu detaylara yer verildi:

3 TEMEL SORU SORULACAK

“COVID-19 Vaka Algoritması’na uygun şekilde (önlük, tıbbi maske, yüz koruyucu veya gözlük) giyimli bir sağlık personeli tarafından triaj yapılır. İlk etapta kişiye ‘Ateşiniz veya ateş öykünüz var mı’, ‘Öksürüğünüz var mı’, ‘Solunum sıkıntınız var mı’ soruları yöneltilir. Sorulardan herhangi birisine verilen yanıt ‘Evet’ ise hastaya maske takılır ve COVID-19 için ayrılmış alana yönlendirilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER