için kaldı

Salgın sağlık sigortasında algıyı arttırdı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, salgının, bireylerin riske bakış açısını değiştirdiğini, özellikle sağlık sigortasında algıyı arttırdığını belirterek yüzde 20.8 büyüme yaşandığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Salgın sağlık sigortasında algıyı arttırdı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, koronavirüs salgınının bireylerin riske olan bakış açısını değiştirdiğini ve sağlık sigortalarına olan algıyı, toplumsal bilinci de arttırdığını söyledi. Şencan, sigorta sektöründe son 10 yılda, üretimde sürekli artış görüldüğünü, salgının gölgesinde 2020 yılını büyüyerek, prim üretimini artırarak tamamladıklarını, özellikle sağlık branşında yüzde 20.8 oranında bir artış yaşandığını belirtti. Mehmet Şencan ve Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu’nun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, şirketin yeni dönem hedefleri ve salgının sigorta sektörüne etkileri paylaşıldı.

YÜZDE 21 ARTTI

Mehmet Şencan, salgın nedeniyle sağlık sigortalarına ilginin arttığını ifade ederek, “Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri kapsamında koronavirüs tedavisinin karşılanması konusunda sektör olarak birlik içinde olduk. Bu gelişmeler doğrultusunda sektör verileri pandemi sürecinin yanı sıra pandemi sonrasında da sağlık branşının öne çıkacağına işaret ediyor. 2019 yılında 8 milyar TL civarında olan sağlık branşındaki prim üretimi 2020 yılında yüzde 21 artarak 10 milyar TL’ye ulaştı. Daha uygun primli alternatif olan tamamlayıcı sağlık sigortası üretimindeki yüzde 52’lik artışın da bu değişimde önemli bir payı bulunuyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER