ABD'nin Libya Büyükelçisi Norland, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri ile görüştü

ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard Norland, ABD'nin Libya'daki kalıcı barış çabalarını desteklediğini ifade etti. 5 5 Ortak Askeri Komitesi ateşkesinin tüm Libya'ya barış getireceğini umduğunu ifade etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'nin Libya Büyükelçisi Norland, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri ile görüştü

Büyükelçi Norland ile Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri çevrimiçi toplantı düzenledi. Toplantının ardından Devlet Yüksek Konseyi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, görüşmede, siyasi diyalogla ilgili gelişmeler ve ortak öneme sahip konuların ele alındığı ifade edildi.

ABD'li Büyükelçi, "toplantıda tartışılan konuların çoğunda görüşlerin birbirine yakın olduğunu" vurgulayarak, ülkesinin siyasi diyalog çabalarının başarıya ulaşması ve 5 5 Ortak Askeri Komitesi ateşkesinin kalıcı hale getirilmesi konusunda tavrının kesin olduğunu kaydetti.

Açıklamada ayrıca iki tarafın da diyalog sürecinin sonucunda Libya'da kalıcı istikrara ulaşılması, bölünmelere son verilerek ülkede cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapılması konusunda istekli olduğu belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER