için kaldı

Mavi Marmara 5 yıl sonra sefere çıkıyor

MAVİ Marmara Gemisi, 9 Türk aktivistin İsrail askerleri tarafından katledilmesinden 5 yıl sonra ilk seferini 7 Mart'ta Samsun'a, 19 Mart'ta ise Çanakkale'ye yapacak

VATAN VATAN
Mavi Marmara 5 yıl sonra sefere çıkıyor

Mavi Marmara gemisinde oğlu, lise örgencisi Furkan Doğan'ı kaybeden baba, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Doğan, geminin ilk seferini yapacağı Samsun'a gideceğini, limana demirleyecek gemide açılacak 'Mazlum Coğrafya' sergisinin açılışına katılacağını söyledi. Ahmet Doğan, "O menfur olay sonrası, Türkiye'ye gelen Komor adaları bandralı Mavi Marmara gemisi, bu olay sonrası Türkiye'de ilk seferini 7 mart'ta Samsun'a yapacak. Oradan dönüşte, İstanbul'dan alacağı yolcularla 18 Mart'ta Çanakkale'ye geçecek. Gemi içinde açılacak 'Mazlum Coğrafya' adlı fotoğraf sergisi Karadenizli vatandaşlar tarafından gezilebilecek" dedi. Doğan, İsrail'in Mavi Marmara gemisinde meydana gelen olaylar sonrası 1 milyar dolar önerdiği yolundaki iddialara ilişkin, şöyle konuştu:

"Avukatlar aracılığıyla İsrail Hükümeti tarafından 2 kez teklif yapıldı. Tazminat karşılığında davanın çekilmesi istendi. 10 mart'ta İstanbul'da yapılacak İsrail aleyhine açılan davanın 11.cisi görülecek. İsrail hem yerel hem de uluslar arası mahkemelerdeki davalardan dolayı sıkıştı."

GEMİ 7 AĞUSTOS'DAN SONRA İLK SEFERİNİ YAPIYOR

İHH olarak İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıda 9 Türk aksitivist öldürülmüştü. Gemi içindeki yaralı aktivistlerle birlikte rehin alınmıştı. Mavi Marmara gemisi rehin almıştı. Gemi, daha sonra 7 Ağustos'da Türkiye'ye gönderilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER