için kaldı

Küstahlığa doyamadılar! Rezil gazete Türkiye karşıtı, PKK yanlısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ağır küfürlü manşet atan Yunan ‘Dimokratia’ gazetesi, Yunan Dışişleri’nin kınamasına rağmen dün de rezil yayınını sürdürdü. Türkiye’ye karşı ırkçı çizgide olan ‘Dimokratia’nın yazar kadrosunda terörist elebaşı Öcalan’ın Yunanistan’a kaçmasına yardım eden ajan ile Öcalan’ın Yunan avukatı da bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küstahlığa doyamadılar! Rezil gazete Türkiye karşıtı, PKK yanlısı

Cuma günü manşetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ağır bir küfür kullanan Yunan ‘Dimokratia’ (Demokrasi) gazetesi rezil yayınını dün de sürdürdü. Gazete, dün baş sayfasında cuma günkü manşetinin fotoğrafını da ekleyerek binlerce destek mesajı aldığını öne sürdü. Dimokratia “Pek çok Yunan, manşetimize hayran kaldı. Buna karşı Türk medyası ve Yunanistan’daki Türk dostları rahatsız oldu” diye yazdı. “Erdoğan’a niye küfür ettik” başlıklı başyazıda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır hakaretlere devam edildi.

DIŞİŞLERİ KINADI AMA

Yunan Dışişleri Bakanlığı, gazetenin cuma günkü çirkin manşetini kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İfade ve basın hürriyeti Yunanistan’da teminat altına alınmıştır. Ancak bu, herhangi bir kişiye ve özellikle de yabancı liderlere karşı küfür edilmemesi zorunluluğunu değiştirmez. Küfürlü ifadeler, siyaset kültürümüze zarar vermektedir ve kınanmaması da sözkonusu değildir” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER