Diyarbakır'da bulundu! ‘Türkiye’de ilk olabilir…’

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yürütülen yüzey araştırmaları sırasında, Bahçeköy'deki kaya mezarının içerisinde Süryanice iki kitabe tespit edildi. Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız "Süryanice kitabeli kaya mezarı Türkiye'de ilk olabilir" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Diyarbakır'da bulundu! ‘Türkiye’de ilk olabilir…’

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kültür varlıklarının tespiti amacıyla yapılan yüzey araştırmalarında, Bahçeköy'deki kaya mezarının içerisinde Süryanice iki kitabe bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının onayı ile Diyarbakır ve ilçelerinde Ortaçağ ve sonrasına ait kültür varlıklarının tespiti amacıyla 10 yıldır bölgede yüzey araştırması yapan Dicle Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yıldız, Silvan ilçesinde Kaymakamlık desteğiyle çalışma yürüttü.

Araştırmada, Hasuni mağaralarının kuzeydoğusunda yer alan Bahçeköy'deki kaya mezarında Süryanice iki kitabe bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER