Göz göre göre yalan söyledi: Türkleri yok saydı

Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan, Türkiye ve Türklere karşı yürüttüğü ayrılıkçı politikalarını sürdürmekte kararlı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesindeki Türk varlığını inkar etti.

GASTE24 GASTE24
Göz göre göre yalan söyledi: Türkleri yok saydı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Patras’ta şehrinde düzenlenen 9. Bölgesel Büyüme Konferansı'nda Türkiye’yi hedef aldı ve ülkesindeki Türkleri yok saydı. Dendias, ülkesinde Türk azınlığın olmadığını savundu.

"Çavuşoğlu'nun ziyareti provokatifti"

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle bir araya gelmesine ilişkin bir soruya yanıt veren Yunan bakan, bunun “provakatif bir adım” olduğunu söyledi.

Yine AB'nin arkasına sığındı

Dendias, “Yunanistan kendine güvenen bir Avrupa ülkesidir” ifadesini kullanarak bir kez daha Avrupa Birliği’nin arkasına sığınmaya kalkıştı.

Kaynak: Yeni Şafak

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER