İş Arama Sürecinizi Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

Yeni mezun ya da işini kaybetmiş biri olabilir ve iş arıyor olabilirsiniz. Bunlar hayatın döngüsünde var olan şeylerdir. Önemli olan bu döngüyü nasıl yönettiğiniz. İş arama sürecinizi verimli ve doğru değerlendirmenin yollarına bakalım.

PARADURUMU PARADURUMU
İş Arama Sürecinizi Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

  • Bu süreç beceriler geliştirmek, zayıflıklarınızı geliştirmek ve daha iyi bir takım üyesi ve lider olmak için mükemmel bir fırsat olabilir. Şu anda, boş zamanınız var ve temel kariyer becerilerinizi geliştirerek bu zamanı daha verimli hale getirebilirsiniz. Kendinizi daha donanımlı hale getirmek ve değerli bilgiler kazanmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Örneğin; yazılı, sözlü iletişim, hitabet vb. temel becerilerinizi geliştirebilirsiniz yada LinkedIn’in 2020 için belirlediği yaratıcılık, ikna, işbirliği, adapte olabilirlik, duygusal zeka gibi soft becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

  • Zayıf kaslarınızı geliştirmek için mükemmel bir zaman. Bunların ne olduğunu bulmak için, önceki işinizde ya da okulda mücadele ettiğiniz görev ve sorumlulukları düşünün. Örneğin; 'Hayır' demekte zorluk çekme, detaylara çok fazla odaklanmak, önemli görevlerin ertelenmesi, zaman yönetimi vb. Mülakatlarda genellikle başınıza gelen olumsuzlukları ve bunların üstesinden gelmek için neler yaptığınız hakkında sorular sorulduğunda dürüstçe anlattığınızda bunu duygusal zekanın bir işareti olarak görülüyor. Bundan dolayı iyiye odaklanmak her zaman daha iyi oluyor.

  • Birçok sanal öğrenme platformu ücretsiz veya düşük maliyetli seçenekler sunuyor, bu ortamlardan temel ve teknik becerilerinize yönelik kurslar ve eğitimler alın.

  • Gönüllülük sosyal sorumluluk tarafınızı beslerken, kariyer becerilerinizi de geliştirebilir. Örneğin; küçük bir yerel kar amacı gütmeyen kuruluşun sosyal medya hesaplarına yardımcı olabilirsiniz, projelerinde katılımcı ya da yönetici olabilirsiniz, becerilerinizle alakalı eğitimler verebilirsiniz. Pandemi süreciyle birlikte birçok kuruluş online gönüllülük başlattı, bunları bulup evinizden kalplere dokunabilirsiniz.

  • Sosyal ve profesyonel ağınız, bu süreçte kullanabileceğiniz değerli bir kaynaktır. Plan ve kariyer hedeflerinizi Facebook, Twitter ve LinkedIn'deki arkadaşlarınızla, aile üyelerinizle ve iş arkadaşlarınızla paylaşın. Çevre (Networking) etkinliklerine katılın. Bazen, sıradan bir konuşma beklenmedik bir şekilde bir fırsat açabilir.

    Pozitif kalın. Geçmişe değil, geleceğe odaklanarak kendinize yeni fırsatlar yaratmaya çalışın.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER