Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Yatırım ortamı giderek iyileşecek. 3 yıllık bir program açıklanmıştı. İlk 2 yıl beklenildiği gibi oldu. 2020’de biraz daha büyüme bekleniyor. Kötü gidişin sonuna gelindi, herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı” diyor. Şirketleriyle ‘duygusal bağ’ kurmayan, şirketlerin satılarak ölümsüzleştiğini savunan Akın, 2020-2021’de 8 milyar TL’nin üzerinde yatırım planı yapıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın geleneksel iş insanlarına benzemiyor. Şirketlerini satmak için kuruyor. Şirketlerin satılarak ölümsüzleşeceğine inanıyor. Hamdi Akın, Türkiye’nin büyümesi için de şirketlerin satılarak güçlenmesi hatta yabancılara satılmasının da önemli olduğu görüşünde. 90’lı yıllarda Ankaralı bir iş insanı olarak sivrildi. Çok sayıda işe imza attı Akın, o günlerden bugünlere... Okullar, lojmanlar, hastaneler derken havalimanları ve limanlarla anılır oldu. 2017 yılından bu yana 1.2 milyar dolarlık varlık satışı yapan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, hisselerini çocuklarına bıraktı, tamamen yeni işlere ve yeni yatırımlara odaklanmış durumda. Biz de Hamdi Akın’ın yeni gündemini ve yatırımlarını konuştuk.

Siz yaşı olmayan insanlardansınız. Hep yeni işlerin peşinde olan biri olarak tanıdık sizi. Akfen Holding hisselerini çocuklarınıza devrettiniz. Bu kararı nasıl aldınız?

En sağlıklısı bu. Elim ayağım tutarken bunu yapmak istedim. İkinci neslin bizim mentorluğumuzla işleri yürütmesinin daha doğru olduğuna inanıyorum.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER