Kocaeli Karadeniz günlerine hazır

Karadenizliler ve Karadeniz sevdalısı yediden yetmişe tüm vatandaşlar horon ve kemençe eşliğinde fuarda buluşacak

VATAN VATAN
Kocaeli Karadeniz günlerine hazır

Kocaeli'de beş gün sürecek Kocaeli Kastamonulular Derneği'nin düzenlediği 26-30 Aralık'taki Karadenizliler Günü için tüm hazırlıklar tamamlandı. 26 Aralık'ta İzmit Perşembe Pazarı'nda muhteşem bir açılış ile tüm Karadenizliler ve Karadeniz sevdalısı yediden yetmişe tüm vatandaşlar bu yöresel fuarda buluşacak. Horonların tepildiği, tulum ve davul zurnaarın çaldığı Karadeniz günlerinde yöresel tatlar kemençe nameleri ile muthiş bir fuara imza atılacak. Samsun, Giresun, rize derneklerinin de destek verdiği organizasyonda hergün ünlü sanatçılar sahne alacak. Karadeniz mutfağının her çeşidi, mıhlamasından, hamsi tavasına, tereyağından fındık ve kestanesine kadar her ürünü sergilerde görebileceksiniz.

KÜLTÜR ZENGİNLİĞİ KARADENİZ GÜNLERİNDE

Karadeniz havasının estirileceği fuarda memleketteki mısır unu öğütülen değirmenden kendi ihtiyacınız olan organik ürünü satın alabileceksiniz. Tamamı ile organik, tüm yöresel tatlardan olan kuyu kebabı, tirit, mantı ve keşkek gibi bir çok yemek de bu fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Promosyon ürünlerin ve sürpriz hediyeler in ise vatandaşlarca büyük ilgi görmesi beklenmekte. Karadeniz günlerinde sırasıyla sahne alacak sanatçılar ise şöyle; Elifçe, Adnan Yılmaz (kont Adnan), Orhan Canayakın ve Gülay sahne alacak. Bu sanatçılar her gün bir sanatçı olmak üzere saat 16.00 ile 18.00 arası sahne alacak. 27 aralık Cumartesi günü Giresun günleri, 28 Aralık'ta Kastamonu günleri, 29 Aralık'ta Samsun Günleri ve 30 Aralık'ta ise final Rize Günleri ile son bulacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER