Hizmet, perakende ve inşaatta güven endeksi yükseldi

Güven endeksi ağustos ayında temmuz ayına göre; hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,6 ve inşaat sektöründe yüzde 7,1 arttı. Endeksin 100'den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini gösteriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hizmet, perakende ve inşaatta güven endeksi yükseldi

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ağustos ayında temmuz ayına göre; hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,6 ve inşaat sektöründe yüzde 7,1 arttı.

HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 116,1 OLDU

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi temmuz ayında 114,8 iken, ağustos ayında yüzde 1,2 oranında artarak 116,1 değerini aldı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş durumu alt endeksi yüzde 3,6 artarak 116,0 oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER