O şehirde 33 yerleşim biriminin yolu kapandı!

Van'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 33 yerleşim biriminin yolu kapandı.

GASTE24 GASTE24
O şehirde 33 yerleşim biriminin yolu kapandı!

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yüksek kesimlerde zaman zaman etkili olan kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

Gürpınar'da 26, Bahçesaray'da 5 ve Başkale'de 2 yerleşim yerinin yolu kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürüyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Van, Hakkari ve Bitlis çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

O şehirde 33 yerleşim biriminin yolu kapandı! - Resim : 1

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayının beklendiği bölgede önemli bir değişiklik görülmeyecek, hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının ise Van'da 5, Hakkari'de 6, Bitlis'te 2 ve Muş'ta 4 derece olması tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER