için kaldı

Kerry'den Rusya'ya Suriye'de işbirliği çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının ülke genelinde tekrar uygulanması ve insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin, "Rusya'dan işbirliği yapmasını bekliyoruz. Rejimden Rusya'yı dinlemesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uymasını bekliyoruz." dedi.

VATAN VATAN
Kerry'den Rusya'ya Suriye'de işbirliği çağrısı

Kerry, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konusunu görüşmek üzere Ürdünlü mevkidaşı Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile bir araya geldi.

Suriye'de devam eden şiddete ilişkin Rusya ile doğrudan görüştüklerini ifade eden Kerry, "Umudumuz ilerleme kaydetmek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararında, ülke genelinde çatışmaların durması ve insani yardımların ulaştırılmasından bahsediliyor ancak bu gerçekleşmedi ve gerçekleşmiyor." diye konuştu.

Cenevre'deki temasları sırasında çatışmaların durması için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Kerry, "Bunlar kritik saatler. Rejimden Rusya'yı dinlemesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına uymasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Cudeh ise Suriye'de özellikle de Halep'teki durumun oldukça endişe verici olduğunu, Halep ve çevresinde ateşkesin sona ermesinin ülke genelinde ateşkesi tehlikeye attığını söyledi.

Ülke genelinde çatışmaların durması siyasi çözüm için daha iyi ve elverişli bir ortam oluşturacak" diyen Cudeh, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin tekrar başlamasının ise çatışmaların durmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER