için kaldı

Kanlı saldırıyı bir yıl önce planlamış!

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 9 kişiyi öldürdüğü belirtilen 18 yaşındaki İran kökenli Ali David Sonboly'nin saldırıyı bir yıl önce planladığı ortaya çıktı.

VATAN VATAN
Kanlı saldırıyı bir yıl önce planlamış!

Güvenlik yetkilileri ve savcılıkça olaya ilişkin bugün düzenlenen basın toplantısında saldırı ile ilgili elde edilen bulgular paylaşıldı.

Bavyera Kriminal Dairesi Başkanı Robert Heimberger, geçen yılın yaz aylarından bu yana saldırganın olayla meşgul olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Sonboly'nin olay öncesinde bir "manifesto" kaleme aldığını da belirten Heimberger, ancak haberlerde ifade edildiği gibi saldırganın odasından 5 yıl önce 77 kişiyi öldüren aşırı sağcı Anders Breivik'in yazdığı "manifestonun" bulunmadığını söyledi.

Heimberger, Sonboly'nin bir Alman gencin 2009 yılında 15 kişiyi öldürdükten sonra intihar ettiği olayın gerçekleştiği Winnenden kentini de ziyaret ettiğini ve bölgeden fotoğraflar çektiğini açıkladı. Heimberger, saldırganın silahı da internetten temin ettiğini dile getirdi.

Heimberger, saldırganın olay sırasında 60 el ateş ettiğini ifade ederek, "57 tane kovan bulundu." dedi.

Sonboly'nin söz konusu alışveriş merkezini neden seçtiğine ilişkin bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Heimberger, kurbanların çoğunun göçmen kökenliler olmasının bir tesadüf olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Heimberger, failin babasının, oğlunu internette yayınlanan görüntülerden tanıdığını aktararak, karakola giderek bu kişinin oğlu olabileceğini söylediğini söyledi.

Saldırganın psikolojik hastalığı olduğu yönünde doktor raporları bulundu

Münih Başsavcısı Thomas Steinkraus-Koch da, saldırganın psikolojik bir hastalığı bulunduğunu belirterek, evinde yaptıkları aramalarda bu yönde doktor raporlarının ele geçirildiğini, ayrıca geçen yıl 2 ay hastanede tedavi gördüğünü dile getirdi.

Saldırıda yaşamını yitirenler anıldı

Öte yandan olayın meydana geldiği alışveriş merkezinin önünde toplanan yüzlerce kişi, saldırıda hayatını kaybedenleri andı ve onlar için dua etti.

Alışveriş merkezinin önüne gelenler, olay yerine çiçekler bırakırken, bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, Münih polisince yapılan açıklamada, suç işleneceğini polise bildirmediği iddiasıyla saldırganın bir arkadaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Olympia Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde iki gün önce düzenlenen saldırıda 3'ü Türk 9 kişi yaşamını yitirirken, saldırgan daha sonra intihar etmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER