için kaldı

Kamalak'tan ittifak iddialarına cevap!

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, 1 Haziran'da sadece AK Parti ile değil gerekirse CHP ve MHP ile de ittifak yapabileceklerini söyledi.

VATAN VATAN
Kamalak'tan ittifak iddialarına cevap!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sadece AK Parti ile değil CHP ve MHP ile de ülkenin sorunlarını çözmek adına ittifak yapabileceklerini söyledi. AK Parti ile olan görüşmeyi de kabul eden Kamalak, arada hatırlı kişilerin olduğunu ve bu isimlerin mutlaka ittifak olsun diye çaba gösterdiğini ifade etti.

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile ittifak iddialarına cevap verdi. Bu konudaki iddiaları doğrulayan Kamalak, aradaki hatırlı isimlerin "birlikten kuvvet doğar" diyerek mutlaka ittifak kurulmasını istediklerini söyledi.

"CHP VE MHP İLE DE OLUR"

İttifak konusunda diğer partilere de kapıları kapatmayan Kamalak, iki parti arasındaki anlaşmanın önemli olduğunu, Türkiye'nin mevcut durumdan kurtulması için, sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını söyledi. İşte Kamalak'ın o açıklamaları;

"Bu anlaşmaya bağlı, şartlara bağlı. Misalen 70'li yıllarda Türkiye'nin durumu bugünden daha beterdi. Gruplara ayrılmıştı Türkiye! 8-10 yıllık süre içerisinde 5 binden fazla gencimizi kaybettik.

En sağda Milli Selamet Partisi vardı en solda da CHP vardı. Ortada ise aynı tabana hitap eden Adalet Partisi vardı. Normalda Milli Selamet Partisi ile Adalet Partisi'nin koalisyon kurması beklenirdi ama olmadı. En soldaki CHP ile en sağdaki Milli Selamet Partisi koalisyon hükümeti kurdu. Biz orada iki zıttı bir araya getirmek suretiyle, tarihimizin en şanlı zaferi Kıbrıs Barış Harekatı'nı kazandık. Oradan yükselen feryadı durdurduk. Neticede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurduk.

"YETER Kİ İYİ NİYET OLSUN"

Hepimiz bu milletin çocuklarıyız. Anlaşamayacağımız hiçbir mesele yoktur. Yeter ki iyi niyetli yaklaşalım. O anlamda AK Parti'de olabilir, CHP'de olabilir MHP'de olabilir. Bunlar aziz milletimizin evlatlarının kurduğu partiler. Gerekirse, ilkelerimiz var kanı durdurma noktasında onlarla da konuşuruz. Bu ülkenin sorunlarını çözmek için varız."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER