Jirki aşiretine üst düzey ziyaret

Şırnak Valisi Ali İhsan Su Van Asayiş Kolordu Komutan'ı Metin Temel ve beraberindeki heyhet geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu

VATAN VATAN
Jirki aşiretine üst düzey ziyaret

Şırnak Valisi Su ve Van Asayiş Kolordu Komutanı Metin Temel dışındaki diğer ziyaretçiler ise Alan Aşireti Reyisi Abdurrahman Şeylan,Şırnak Şehit ve gazi aileleri federasyonu başkanı Mehmet Güngör,Van ili Geçici köy Koruyucuları ve şehit aileleri yardımlaşma dayanışma derneği başkanı Ayhan Kahraman,Van kanat önderi Şaban Kahraman,Beytüşşebap ilçe kaymakamı Kadir Güntepe Şırnak Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Aslan Tatar ve kurum amirlerinin katılımıyla anlamlı bir ziyaret gerçekleşti.

Ayvalık köyünde yaşayan Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ı evinde ziyeret eden Heyhet Askeri helikopterle Ayvalık Jandarma Tabur komutanlığına indi.Buradan topluca Jirki aşireti liderinin evine gittiler.Burada Aşiret üyeleriyle selamlaştıktan sonra birlik ve beraberlik mesajları verdikten sonra öğle yemeğini yediler.daha sonra Vali İhsan Su çocuklara oyuncaklar dağıttıktan sonra 3 saatlik bir ziyeretin ardından askeri helikopterle köyden ayrıldı.yapılan konuşmalarda Vali ''Bir ve beraber olacaz hiç kimse bize zarar vermeyecek,Terörün üstesinden geldik geliyoruz,İnşallah huzurlu ortamı oluşturduk oluşturmaya devam edeceğiz,önümüzdeki günlerde bölgede güzel projelerin başlaması açısından çalışmalara başladık,buranın ekonomisinin kalkınması için elimizden geleni yapacağız.güvenlik güçlerimizle beraber vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu olabilmesi için elimizden geleni yaptık yapacağız.''dedi.Tahir Adıyaman İse 30 Senedir aşiret olarak devletle beraber olduklarını kaydetti.

''Devlet bize sahip çıksın bütün akrabalarımız eş dost aşiret liderleri ve üyeleri burada burada bulunan herkese çok teşekkür ederim.Sayın Valimize ve beraberindeki heyhete evime teşrif ettikleri için çok seevindik.''şeklinde konuştu.

AŞİRET LİDERİ HİÇ BİR MASRAFTAN KAÇINMADI

Jirki aşiret lideri Tahir adıyaman evinde hazırlamış olduğu öğle yemğiyle yüzlerce aşiret üyesinin ağırladı.10 Koyun keserek misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştı.

Jirki aşireti üyleri geçmiş olsun ziyaretine gelen Heyhete sıkıntılarını anlatarak köye bir sağlık ocağı yapılmasını ve şırnak beytüşşebap Karayolunun yapılmasını istedi.Vali Ali İhsan Su ise elinden geleni yapacağını kaydetti.

Ziyerete gelen heyhet Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından alkışlarla uğurlandılar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER