“Kış aylarında cildimize dikkat”

Güzellik uzmanı Dilan Polat, kışın soğuk ve rüzgarlı havalarıyla birlikte cilde olduğundan daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
“Kış aylarında cildimize dikkat”

Cilt bakımı kış aylarında nasıl olmalı, nelere dikkat edilmelidir? Polat kışın cilt bakımıyla ilgili şu bilgileri aktardı;

Kış aylarında soğuyan havaya karşın, deri, vücut ısısının azalmaması için kan dolaşımını azaltır, ter ve yağ bezlerimiz daha yavaş çalışır. Kan dolaşımı yavaşladığında, cildin gereksinim duyduğu antioksidanları ve besleyici maddeleri alması zorlaşır. Bu da yetmez, cilt kuruluğu başlar. O da yetmez, cilt yağ kaybetmeye başlar. Cildin hassaslaşmasına, dış etkilere karşı kendisini koruyamamasına yol açar ve kaşınmaya, kızarmaya, renk değiştirmeye başlar. Lipid bariyeri dediğimiz koruyucu tabaka incelir. Cildin esnekliği azalır. Çatlamalar, pullanmalar görülür Belirtilen etkileri gösteren cildin erken yaşlanmaması için hiç bir sebep kalmamıştır.

Sık sık duş alın

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER