İstanbul'un o semti sil baştan yapılacak!

Yenileme alanı ilan edilen Yenikapı'da, Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik alandaki yapılar yıkılacak.

VATAN VATAN
İstanbul'un o semti sil baştan yapılacak!

Bakanlar Kurulu Kararı ile 'yenileme alanı' ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, TCDD, özel şahıslar, Yedikule Surp Prigiç Ermeni Hastanesi, Ermeni kiliseleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sultan Murat Vakfı'na ait, 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede, tescilli tüm yapılar korunuyor. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, eser niteliğindeki binalar dışında, Kennedy Caddesi (sahilyolu) üzerindeki tüm yapılar yıkılıp kamulaştırılarak yeşil alan oluyor. Buna karşılık, bölgenin iç kesimlerinde 3-4 katı geçmeyen yeni ticaret, konut ve konaklama alanları planlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE DE KABUL EDİLDİ

Fatih Belediyesi'nce hazırlanıp, İstanbul 3 No'lu Koruma Kurulu'nca uygun bulunan projenin, uygulama imar planına işlenmesine ilişkin teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oy çokluğuyla kabul edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER