IŞİD Alevi köyünü bastı: En az 40 kişi katledildi

IŞİD Suriye'de yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. IŞİD, Suriye'nin Hama kentine bağlı Mabuja'ya baskın düzenleyerek en az 40 kişiyi katletti.

VATAN VATAN
IŞİD Alevi köyünü bastı: En az 40 kişi katledildi

IŞİD, Suriye 'nin Hama kentine bağlı Mabuja'ya baskın düzenleyerek en az 40 kişiyi katletti. Mabuja köyünde ağırlıklı olarak Aleviler, Hıristiyanlar ve İsmaililer birlikte yaşıyor.

FOX News'in Suriye Devlet Televizyonuna dayandırdığı habere göre IŞİD'in katliamı sonrası Mabuja köyünde yaşamını yitirenlerin sayısı 44. AFP'nin haberine göre ise katledilenler arasında 2 de çocuk bulunuyor.

Suriye muhalefetine yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in katlettiği sivilleri yaktığını, kafalarını kestiğini ve üzerlerine ateş ettiğini açıkladı.

Katliamdan kaçabilen köylüler, Mabuja'ya yakın Sabbura'ya sığındılar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER