için kaldı

İran'dan flaş petrol hamlesi

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Rukneddin Cevadi, "Yaptırımlar sonrası ham petrol üretimimiz, günlük 400 bin varil arttı. Bu rakamın 200 bin varil daha arttırılması kararı alınmıştır" dedi.

VATAN VATAN
İran'dan flaş petrol hamlesi

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Petrol Bakanı Yardımcısı Cevadi, ülkesindeki ham petrol üretiminin yaptırımların kaldırılmasının ardından 400 bin varil arttırıldığını, bu rakamın 600 bin varile çıkarılması kararının alındığını duyurdu.İran Ulusal Petrol Şirketi Genel Müdürü Cevadi, "Yaptırımlar sonrası, ham petrol üretimimiz günlük 400 bin varil arttı. Bu rakamın 200 bin varil daha arttırılması kararı alındı. Fransa'nın Total, Rusya'nın Lukoil ve bir İspanya rafineri şirketiyle yaptırımlar öncesi anlaşmaları tekrar hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.Cevadi, şunları kaydetti:

"5 yıl aradan sonra İran'dan Avrupa'ya ilk defa petrol ihraç edilmesiyle İran'ın petrol sanayisinde yeni bir dönem başlamış oldu. Fransa'nın Total Şirketi'yle günde 160 ile 180 bin varil arasında petrol ihraç etmek üzerine anlaşma yaptık."Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 17 Ocak'ta İran'a uygulanan ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırıldığını duyurmuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER