Şu an için SUV planımız yok!

Son dönemde ihracattaki düşüşe bağlı olarak üretimde kayıplar yaşayan Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu, “Hem modellerin yaşam döngüsü, hem Avrupa’da orta sınıfta düşüş hem de Opel–Vauxhall ile işbirliğinin bitmesini daralmanın sebepleri olarak sayabiliriz. Egea ailesinin seneye son çeyrekte 225 milyon dolar yatırımla yenilenmesiyle yeniden yükselişe geçeceğiz” dedi. Eroldu, şu an için SUV üretme planlarının ise olmadığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şu an için SUV planımız yok!

2015 yılı sonunda 1 milyar dolarlık yatırımla satışa sunulan Egea/Tipo Ailesi’nin geçen süre zarfında yüzünün eskimesi, hafif ticari de yaptıkları işbirliklerinin sona ermesi sonucu son dönemde hem üretimde hem de ihracatta ciddi kayıplar yaşayan Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu, sessizliğini Hürriyet için bozdu. Eroldu sorularımızı şöyle yanıtladı:

Öncelikli olarak, Tofaş iç pazarda Egea’nın gücüyle önemli bir sıçrama yaptı. Ama ihracatta kan kaybı devam ediyor. 2018 yılındaki kayıpların ardından bu yıl 9 ay sonunda da toplam üretim yüzde 20, ihracat ise yüzde 22 düştü. Bu konuda nasıl bir planınız var?

Egea, lansmanından bu yana başarılı performansını devam ettiriyor. Özellikle Türkiye’de 4 yıldır en çok tercih edilen otomobil oldu. Bu yıl Egea’nın da katkısıyla iç pazarda Fiat markasının pazar payı yüzde 10.7’den yüzde 15.2’ye yükseldi. İhracat tarafında ise Opel–Vauxhall (Doblo) anlaşmamızın bu yıl sona ermiş olması, ihracatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin yaşam döngüsü ve Avrupa pazarında az da olsa halen düşüşün devam ediyor olmasını daralmanın sebepleri olarak sayabiliriz. Avrupa’da özellikle C segmentinde toplam pazarın üzerinde yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş söz konusu. İhracatımızda bu yılki daralmayı dönemsel bir durum olarak değerlendirebiliriz. Egea model ailesi önümüzdeki yıl son çeyrek itibariyle 225 milyon dolar yatırımla kapsamlı bir makyaj (facelift) geçirecek. Bununla birlikte, Avrupa pazarlarında gerçekleşecek pozitif bir ivme de ihracatımızı olumlu yönde etkileyecektir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER