Korona sebebiyle mahsur kalan turistler, turizm merkezinde hem çalışıp hem tatil yapıyorlar

Antalya’nın Kaş ilçesine bir buçuk ay önce tatile gelen turistler, tatil planı yaptıkları süre çoktan dolmasına rağmen korona virüsten korunmak amacıyla konakladıkları kampta yaşamaya başladı. Konaklama ücreti ödemeyen turistler, günlük işleri yardımcı olarak pandemi dönemin geçmesini ve uçuşların açılmasını bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Korona sebebiyle mahsur kalan turistler, turizm merkezinde hem çalışıp hem tatil yapıyorlar

Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında yurt dışına ulaşımın durdurulmasının ardından, Kaş ilçesinde tatilde bulunan turistler ilçeden ayrılamadı. Uyarılara uyan 4 ülkeden 5 turist konakladıkları kampta kalmayı sürdürüyor. Kaş'a bir buçuk ay önce tatile gelen turistler, tatil planı yaptıkları süre çoktan dolmasına rağmen korona virüsten korunmak amacıyla konakladıkları kampta yaşamaya başladı. Salgın nedeniyle memleketlerine dönemeyen 2 Fransız ile 1 Faslı, Cezayirli ve Kolombiyalı turistin kampta konaklama ücreti ödemediği, kampta günlük rutin işlere yardımcı olan misafirlerin oruç tuttuğu, resim yaptığı, çiçek diktiği, temizlik yaptığı ve müzik ile uğraştığı öğrenildi.

Korona sebebiyle mahsur kalan turistler, turizm merkezinde hem çalışıp hem tatil yapıyorlar - Resim : 1

Kaş-Kalkan D-400 kara yolu üzerinde denize sıfır ve ağaçların arasında yer alan kampta kalan gezginler, süreç normalleşene kadar başka bir yere ayrılmayı düşünmediklerini söyledi. Kamptaki turistlerden Cezayirli Dhia el hak Daamouche (23), bir yıldır Türkiye’de olduğunu belirterek, “Kampa sırt çantalı gezgin olarak geldim ancak korona virüs dolayısıyla kaldım. Burada Fransa, Kolombiya ve Fas’tan insanlar tanıdım. Arkadaşlarla sıkılıyorduk ve işletme sahibine yardım etmeye karar verdik. Bir buçuk aydır buradayım, burayı çok seviyorum. Müslümanım, burada arkadaşlarla beraber iftar yapıyoruz Allah’a şükür” dedi.

Korona sebebiyle mahsur kalan turistler, turizm merkezinde hem çalışıp hem tatil yapıyorlar - Resim : 2

Korona vakası görülmedi

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER