'Dünya bizi izlemeye devam etsin'

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye küresel yenilik endeksinde bu yıl 10 basamak yükselerek 41. sıra ile ilk 50 liginden en büyük artış kaydeden ülke oldu. Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki, bizi izlemeye devam edin” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Dünya bizi izlemeye devam etsin'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bu ödüller Türkiye’de bilimsel faaliyet yürüten herkes için teşvik unsuru olacak, bilimin yaygınlaşmasında önemli bir görev icra edecektir. İnsanlığa faydalı çalışmaların, ulaşılan medeniyet seviyesinin sembolü ve tüm insanlığın ortak değeri olduğuna inanıyoruz. Bilim, Türkiye’nin siyasi bağımsızlığının teminatıdır.

'Dünya bizi izlemeye devam etsin' - Resim : 1

BİRÇOK AZİZ SANCAR ÇIKACAK

Şüphesiz bu yatırımlar, bu etkinlikler ülkemizden daha birçok Aziz Sancar çıkacağının habercisidir. Bu anlayıştan hareketle TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile 127 bilim insanımızın çalışmalarını ülkemize taşımasına ön ayak olduk. Bu çağrıyla ülkemize gelen yabancı hocalarımız da var. Biliminsanlarına destek olmak hepimizin boynunun borcudur. Yeni bir burs programını duyurmak istiyorum.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER