Huawei'nin 64-bit Kirin 950 Yongasetinin Detayları Belli Oldu

Huawei akıllı telefonlarında kullandığı kendi yongaseti çözümleri ile bu alandaki Qualcomm, MediaTek ve Samsung gibi iddialı rakiplerin karşısında önemli bir alternatif olmak istiyor.

VATAN VATAN
Huawei'nin 64-bit Kirin 950 Yongasetinin Detayları Belli Oldu

Firmanın mevcut Kirin çözümleri Kirin 930 ve Kirin 925 Huawei P8 ile Huawei Ascend Mate7 akıllı telefonlarda karşımıza çıkıyor. Huawei'nin bir süredir Kirin 950 SoC üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü konusunda çeşitli bilgiler basına yansımıştı. Bugün Çin merkezli firmanın yeni yongaseti hakkında detaylı teknik bilgiler sızdırıldı.

64-bit uyumlu sekiz çekirdek işlemcili yongasetinde dört adet Cortex-A53 ve dört adet Cortex-A72 işlemci çekirdeği mevcut. Kirin 950 2.4 GHz'e varan çalışma frekanslarına ulaşabiliyor. ARM Mali T880 GPU'su grafik hesaplamalarını gerçekleştirecek. Yongasetinde ilginç şekilde özel DSP ses yardımcı işlemcisi Tensilica Hi-Fi 4 yer almakta. Diğer bir yardımcı işlemci i7 ise sensör, bağlanabilirlik ve güvenlik konularında görev üstleniyor.

Çift kanal LPDDR4 RAM, UFS 2.0 ve eMMC 5.1 depolama desteğinin sunulması sevindirici. Kirin 950 42 MP kamera birimlerini destekliyor. Yüksek ihtimalle Category 10 LTE, USB 3.0 & Bluetooth 4.2 teknolojileriyle uyumlu olacak. Yeni yonganın Huawei'nin ilerleyen dönemlerde kullanıma sunacağı üst düzey akıllı telefonlarında yer alması bekleniyor.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/07/07/huaweinin-64-bit-kirin-950-yongasetinin-detaylari-belli-oldu/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER