Hong Kong göstericileri alanlardan uzaklaştırılıyor

Hong Kong'da demokrasi yanlısı göstericilerin eylem alanını dağıtmak isteyen polis ve protestocular arasında çıkan olaylarda onlarca kişi gözaltına alındı.

VATAN VATAN
Hong Kong göstericileri alanlardan uzaklaştırılıyor

Gözaltına alınanlar arasında öğrenci eylemcilerin liderlerinden Joshua Wong ve Lester Shum da var. Yetkililer, mahkeme kararı uyarınca Kowloon bölgesindeki gösteri alanı Mong Kok'u boşaltıyor.

Salı gecesi polis, protestocuların çadır kampını dağıtmak için cop ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericilerin karşılık vermesi üzerine çıkan olaylarda, polise saldırdıkları, suç aleti bulundurdukları ve yetkililere karşı geldikleri iddiasıyla onlarca eylemci gözaltına alındı.

Mahkemenin protesto alanlarından Argyle ve Dundas sokaklarının boşaltılması kararının ardından yetkililer Mong Kok'a doğru ilerledi. Bir taksi durağı, gösteriler nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiği gerekçesiyle dava açmış, mahkeme de alanların boşaltılması kararı almıştı. Bir otobüs firmasının da açtığı davayı kazanması üzerine, yetkililer diğer bölgeleri de boşaltmaya başladı.

BBC'nin Hong Kong'dan bildiren muhabiri Martin Yip, alanların boşaltılması kararının protestolara desteği arttırdığını ve çok sayıda kişinin yeniden sokaklara döküldüğünü aktarıyor.

Gösterilerin ana üssü olarak görülen ve protestocuların yüzlerce çadırla girişlerini kapattığı Hong Kong ticaret merkezine ise dokunulmuyor.

Hong Konglu eylemciler, 2017 seçimlerinde adayları kendi iradeleriyle belirlemek ve Çin'in aday seçimine müdahalesine engel olmak için Ekim ayından bu yana meydanlarda.

(Kaynak: BBC Türkçe)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER