için kaldı

‘KPSS’yi başaran otomatik atansın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’de sözlünün kaldırılması, sınavı kazananın otomatik atanmasını önerdi. Mühendislik mezunu gençlerle konuşan Kılıçdaroğlu, “Danıştay sözlü sınavda kamera konsun diye karar verdi. Kanunu ‘Mülakatta kamera olmaz’ diye değiştirdiler” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘KPSS’yi başaran otomatik atansın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sözlünün kaldırılması çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, dün mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençler ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Gençlerin sorunları ve talepleri dinleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

HER ALANDA DOĞRU PLANLAMA

“Bir ülke gerçek anlamda dünyada söz sahibi olmak istiyorsa, katma değeri yüksek ürün üretmek zorundadır. Katma değeri yüksek ürün üretmek istiyorsanız mezun olan mühendislerden yararlanmak zorundasınız. Her alanda sağlıklı ve tutarlı bir planlama yapan ülke, istihdam sorunu ile karşılaşmaz. Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı vardı ve ülkenin geleceğini planlardı. Bu kurum tamamen kapatıldı. Böyle bir planlama örgütümüz artık yok.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER