için kaldı

İstanbul'u mozaikle dünyaya tanıtacak

Ulusal ve uluslararası sergilerdeki İstanbul temalı eserleri ve Anadolu mozaikleriyle yaptığı çalışmalarla dikkati çeken mozaik sanatçısı Süha Semerci, yeni projesinde İstanbul'u anlatacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul'u mozaikle dünyaya tanıtacak

Resim, vitray ve mozaik çalışmalarının yanı sıra 1990 yılında ters trigromi baskılı ayna üreterek bu tekniğin patentini alan Semerci, daha sonra çalışmalarını tuval ve mozaik üzerine yoğunlaştırdı. Çok sayıda uluslararası sergiye katılan sanatçı, 2018 yılında "15. Chicago Türk Festivali" mozaik sergisini gerçekleştirdi.

"Anadolu'dan Dünyaya Çağdaş Mozaik" sergisiyle Türkiye'deki kazılarda ortaya çıkan önemli eserleri mozaik tekniğiyle dünyaya tanıtan Semerci, çalışmalarını Kadıköy Moda'daki atölyesinde sürdürüyor. Semerci,  mozaiğin resim tekniklerinden biri olduğunu ifade ederek, yıllarca tuval, resim ve vitray yaptığını, son 10 yılda ise atölyesinde mozaik projeler gerçekleştirdiğini anlattı.

Mozaik denilince insanların bunu "taşları kırıp yan yana getirmek" olarak gördüğünü ama mozaiğin en zor resim tekniklerinden olduğunu belirten Semerci, Türkiye'de mozaik kültürünün yayılması için sempozyumlar, seminerler, yarışmalar gibi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER