Genç kızlar parayla 'cihat gelini' oluyor

IŞİD militanlarının İngiliz kızlara "cihat gelinleri" olmaları için para teklif ettikleri ortaya çıktı.

VATAN VATAN
Genç kızlar parayla 'cihat gelini' oluyor

IŞİD militanları genç kızları para ile kandırarak cihat gelini olarak kendilerine katılmalarını sağlamaya çalışıyor. Uluslararası para transfer yöntemleri ile Irak ve Suriye üzerinden IŞİD'in sözde başkenti Rakka'ya gelecek kızların seyahat masrafları karşılanıyor.

The Times gazetesinin haberine göre, Britanya'daki IŞİD'e bağlı çalışan kişiler, kızların nasıl şüphe çekmeden IŞİD'e kadar gidebileceği konusunda eğitim veriyor.

17 yaşında Aisha isimli bir Londralı kız gibi kendini tanıtan gazete muhabirine IŞİD sempatizanları tarafından yaklaşıldı. Muhabir kısa sürede, Suriye'de bulunan Lübnanlı IŞİD militanı Abu Abbas al-Lubnani ile iletişime geçti.

Muhabir, konuştuğu kişinin kimliğinin gerçek olduğunu tespit edebilmek için Rakka'da Aisha isimli bir kağıt ile resimler çekilmesini istedi. Adamın gerçekliği kanıtlandıktan sonra, İngiltere'deki IŞİD aracısı ile kontak kuruldu.

Polis, 15-16 yaşındaki kızların, Suriye'de savaşçılarla evlenmesi konusunda beyninin yıkandığını düşünüyor. IŞİD'e katılmak isteyen İngiliz kızların İstanbul'a gelerek Türkiye üzerinden IŞİD saflarına katıldığı bildiriliyor.

Terör ikizleri 16 yaşındaki Zehra ile Selma, Manchester'dan ayrılıp IŞİD'e katıldılar. Allah'ın kendilerini seçtiğini ileri süren kızlar, Suriye'ye gitti. Tıp öğrencisi olan iki genç kızın internet üzerinden radikalleştikleri belirtildi. Kızları eve getirmek için Suriye'ye giden anne ve baba, elleri boş döndüler. 10 çocuğu olan ailenin, 21 yaşındaki oğlunun da Somali'de El-Şebab grubunda olduğu ortaya çıktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER