İtalyanlar'ın efsane kalecisi Dino Zoff'tan Euro 2020 öncesi Türkiye-İtalya maçı değerlendirmesi

İtalya’nın 1968 yılında kazandığı ilk ve tek Avrupa Şampiyonası’nda oyuncu olarak yer alan, 2000'deki şampiyona da ise teknik direktörlüğünü yaptığı "Gök mavililer"e final oynatıp kupayı kıl payı Fransa’ya kaybeden Zoff, yaklaşan EURO 2020’yi AA muhabirine değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalyanlar'ın efsane kalecisi Dino Zoff'tan Euro 2020 öncesi Türkiye-İtalya maçı değerlendirmesi

İtalya ve Türkiye’nin, kendisinin İtalya’nın başında olduğu dönemde 21 yıl önce yine 11 Haziran’da EURO 2000’de karşılaştığı anımsatılan ve o maça ilişkin hatıraları sorulan Zoff, "EURO 2000'de hatırladığım kadarıyla Türkiye ile gruptaki ilk maçımızda karşılaşmış ve iyi bir maç çıkarmıştık. Türkiye de o dönem iyi bir takımdı. Kazanmıştık ama kolay olmamıştı. Bizim açımızdan iyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu hatırlamıyorum ama Türkiye de kendi açısından iyi bir maç oynamıştı." diye konuştu.

Zoff, o maçı Antonio Conte ve Filippo Inzaghi'nin golleriyle 2-1 kazandıklarını (Türkiye'nin golünü Okan Buruk atmıştı) söyledi.

İtalyanlar'ın efsane kalecisi Dino Zoff'tan Euro 2020 öncesi Türkiye-İtalya maçı değerlendirmesi - Resim : 1

İtalya’nın kendisinin oyunculuğu döneminde kazandığı kupaya, bu sefer teknik direktörken EURO 2000'de çok yaklaştığı ancak bugün dünya futbolunda yeri olmayan "Altın gol" uygulamasıyla kaybettiği anımsatılan Zoff, şunları kaydetti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER